Spam Maillere Dikkat Edin!

Spam Maillere Dikkat Edin!

Tüm kullanıcılarımızın ve müşterilerimizin dikkatine.. 
Son zamanlarda mail hesaplarına, kaynağı bilinmeyen adreslerden e-posta geldiği saptanmıştır...

Maillerde özellikle; Gönderen bilgisini, E-posta adresini, domain uzantısını tanımıyor ve güvenli bulmuyor iseniz,
maillerin açılmaması, söz konusu maili tıklamadan silmeleri ve adresinden şüphe duydukları bu gibi elektronik postalar hakkında duyarlı olmaları bilgi güvenliği açısından son derece önemlidir.

hesabınızı ele geçirmeye yönelik kötü niyetli kişilerce, oltalama spam mailleri gönderilmiş olabileceği gibi bilgisayarınıza sızmak isteyen virüslü  içeriklerde olabilir.

Spam e-posta gönderenlerin tehlikeli dolandırıcılıklarından kaçınmak için kullanıcıların bilmesi gereken en iyi uygulamalardan bazıları aşağıdaki şekildedir:

 

1. Gönderenin e-posta adresini kontrol edin

Bir e-posta tuhaf veya şüpheli görünüyorsa, gönderenin e-posta adresine dikkat edin. Saldırganlar, alıcıları aldatmak için genellikle sahte e-posta adresleri kullanır.

2. Tanıdık olmayan bağlantılara karşı dikkatli olun

Kaynağa güvenmiyorsanız e-posta’lardaki bağlantıları tıklamayın veya dosyaları indirmeyin. Kötü amaçlı yazılımlar, virüsler ve diğer kötü amaçlı materyal türleri, kötü amaçlı ekler veya bağlantılar aracılığıyla kolayca indirilebilir.

3. Bir e-posta’nın konusu veya gövdesi içinde yanlış yazılmış sözcükleri arayın

Spam gönderenler, spam filtreleme yazılımından kaçınmak için genellikle kasıtlı olarak kelimeleri yanlış yazarlar veya mesajlarına ek karakterler eklerler. Yazım veya dil bilgisi hataları içeren e-posta’lara karşı dikkatli olun.

4. Cevap vermeden önce düşünün

Gerçek olamayacak kadar iyi görünen teklifleri veya fırsatları hemen değerlendirmeyin. Bir e-posta’daki içerik gerçek olamayacak kadar iyi görünüyorsa, muhtemelen gerçek değildir. Bu tür e-posta’lar genellikle kimlik bilgilerini veya diğer hassas bilgileri çalmaya çalışan kimlik avı dolandırıcılığıdır. Parola, sosyal güvenlik numarası veya kredi kartı numarası gibi kişisel bilgileri asla e-posta yoluyla vermeyin. Meşru işletmeler asla bunu istemez ve hassas verilerin paylaşılması önemli kayıplara ve bazı durumlarda kimlik hırsızlığına neden olabilir.



Aşağıda Spam mail örnekleri gösterilmektedir. Lütfen Dikkatli olunuz!

Aşağıda dikkat ederseniz bir banka işleminiz gibi de görünerek sizleri ekli dosyaları açtırmaya yönlendirebilirler.






Yorumlar ( 0 adet )


Bilgi ! Bu Blog için hiç yorum yazılmamış, ilk yorumu siz yapın!
Yukarı